Kädentaitojen Ihmeet

NEULONTAA, OMPELUKSIA, DUUNAUKSIA JA KIRPPISTELYÄ !!

torstai 27. helmikuuta 2014

Mieluisa Viikko!!

Hellurei!

Tämä viikko on ollut mieluisa postin suhteen, sillä olen saanut kaksi mukavaa ja ilahduttavaa pakettia Sudelta ja Lea P:ltä. T'ässäpä kuvaa postin tuomista tuliaisista:

Ylä ja vas alhaalla on postia Sudelta. Voitin arpajaisista tuon ihanan isonapinan ja muu apinaperheestä tuli tietysti lapsille. Suklaaltakin kultaisessa paketissa oli. Nam!! Alhaalla oikealla on Lea P:n laittama paketti anna hyvän kiertää projektin puitteissa. Aivan ihana pussukka ja muut hepeneet. Kiitos tytöt!!

Viikko on ollut kurja muuten, sillä jalassani todettiin pakerin kystä. Ei vaarallinen vaiva, mutta kivulias kuitenkin. Olen ollut siis saikulla tän viikkoo. Mutta hyväpuolihan tässä on, että jalkaa pitää leputtaa ja kädet tarvitsevat tietysti silloin töitä heheh. Olen tikutellut noita tuubeja isoille ja pienille, tässä kaksi niistä.

Tämä pieni tuubi ja lapaset on tikuteltu Novitan puro batik langasta. Eipä varmasti kutita pienen tytön kaulaa. Väritys on minusta kaunis. Tulossa on vielä harmaasta purolangasta pikkumiehelle samanlainen setti.

Tässä kuvassa sitten isomalle tytölle tehty tuubi paksusta Novitan kiille langasta, luonnon valkoinen on tässä tuubissa Noivitan naava langasta.



Huomasin, että olen saanut uuden lukijan joukoon. Kovasti tervetuloa!!

Kiitos kaikille ihanista kommenteistanne, luen niitä tosi
mielelläni!!

-Sarkka-












keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Pientä tilkkuilua!

Heippa!

Viikko on jo puolessa onneksi, sillä viikko on ollut erittäin väsyttävä. Ei aurinkoa, lunta vain nimeksi, märkää..... En tykkää tästä kääk ääk :( Jospa se tästä, kunhan päästään kohti kevättä. 

Ostin tässä taannoin sinooperista kankaita , kun kävimme Etelä -Suomessa. Olivat niin suloisia palasia, etten hennonnut niitä kauppaankaan jättää. Ne ihanat kankaan palat päätin käyttää tulevaan tilkkutäkkiin. Palat olen jo osittain leikannut.

 Loput palat mitä näistä kankaista jäi jäljelle, työkaverini sai toivomansa iloisen ja söpön pannumyssyn. Pannumyssy on ensimmäinen laatuaan minun tekemänä.  Tässäpä tämä:

Tässä on iloinen pannumyssy jämä paloista. Keskellä oleva virkattu kukkanen on ystäväni tekemä. Vanu on kaksinkertainen, jotta tee todellakin pysyisi kuumana. Vuori on aniliinin punainen eli iloinen sisältäkin.

Tein vielä tyttärelleni lääkepussukan pienen pienistä paloista, jotta mitään ei menisi hukkaan :)




Iloista loppuviikkoa auringon paisteen puuttumisesta huolimatta!

-Sarkka-


tiistai 11. helmikuuta 2014

Anna hyvän kiertää haaste


Moikka Kaikille!

Sain haasteen tai otin vastaan tämän haasteen http://neulapuikko.blogspot.fi/



Haasteen ideana on laittaa hyvä kiertoon eli haasteen vastaanottaessaan lupautuu jatkamaan haastetta ja laittaa kolmelle jotain itsetehtyä hyvää mieltä tuottamaan. Eikä sen tarvitse olla kudottua tai ommeltua, myös tuunaukset ja askartelut käyvät ihan yhtä hyvin - tai miksei vaikka leipomukset tai muut oman kotikyökin tuotokset!? Kunhan haastaa itsensä tekemään jotain omin kätösin!
(lainattu teksti kahvikanelivirkkaa (satunNaisen) - blogista)


Lupaan laittaa kolmelle ensimmäiselle jotain itse tehtyä, kun kommentoit tätä postausta, samalla sinä lupaudut laittamaan saman anna hyvän kiertää haasteen omaan blogiisi ja jatkaa sitä.

Ole rohkea ja ota haaste vastaan. Tehdään sinut ja myös blogi kaverisi onnelliseksi!!

Kevät terveisin Sarkka

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Lämmintä ylle!

Hei!

Tänään kävin harrastamassa joogaa, josta olen löytänyt itselleni ja Huom, selälleni loistavan harrastuksen. Olen käynyt viime syksystä asti tunneilla ja tykkään kovasti.  Ah, niin rauhoittavaa venytystä meluisan työpäivän jälkeen.

Luntakin on ripotellut mukavasti ja alkaa jo pientä pulkkamäkeäkin saada pikkumiehelle mammalan pihalle! Ihanaa kun on talvi. Ei haittaa tuulet ja viimat tai pakkaset. Tykkään talvesta, ilma on raikasta ja puhdasta. Ei siitepölyistä tietoakaan. Nenukka pysyy auki ja astmakin pysyy mukavasti hallinnassa. 
Tuntuu tuollaisen pimeän alkutalven jälkeen jotenkin niin vaan mukavalta tämä elämä taas jälleen. Ja talvi tietää sitä, että kohta on jo kevät ja huhtikuu ja kesämökki kausi lähenee. En minä sitä sano etteikö kesäkin ole ihana. Onhan se mahtavaa, kaunista ja lämmintä aikaa. Mullahan tulee nyt täydet lomat, joten saan niitä ruhtinaalliset 38 pvä, joten pitkä kesäloma tiedossa josta pitää nauttia täysin siemauksin. 

Jotta ei ihan unohtuisi tuo käsityö puoli tässä höpöttäessä, niin olen minä jotain saanut aikaiseksi. Tein nimittäin itselleni kaulurin tai no tuubi toi nyt kuitenkin on. 

Tämä on tehty kirpparilta ostetusta tosi pehmeestä langasta nimeltään POP NOVITA. Käsipestävä. Nämä tulee nopeesti tikuteltua.

Halusin tehdä sellaisen, joka on suhteellisen lähellä kaulaa, jotta kaula ei palellu sekä myös sellaisen, joka mennee siis takin alle. Ikään kuin olisi villapusero alla. Työpäivän aikana tulee oltua kaksi kertaa ulkona, joten lämmintä täytyy olla. 

Tämä saa levitettyä mukavasti muotoon kuin muotoon.
Mallina on nuorimmaisemme. Tuubimalli on omasta, mutta ei niin harmaasta päästä vielä :)

Ohje:

  • Luo 94 silmukkaa. 
  • Kudo ensimmäinen kierros nurjaa.
  • Aloita 2oik ja 2nur 10 kierrosta 
  • sen jälkeen 4 kierrosta helmiäisneuletta
  • Toista näin kunnes tuubin korkeus on n. 30cm
  • Päättele. 


Kiitos, kun kävit lukemassa blogiani, kommenttinne innostavat minua ja luen ja vastaan niihin mielelläni.

-Sarkkanne-


lauantai 1. helmikuuta 2014

11 asiaa minusta

Hei Kaikille!

Sain tälläisen haasteen TSIsiskot blogista jo ennen joulua, mutta en ole kerennyt siihen vastaamaan, enkä myöskään edellytä ketään tähän vastaamaan, mutta ottakaa koppi jos haluatte. Nää on aika hauskoja, laittaa mukavasti pohtimaan ehkä sellaisia asioita mitä ei ole pitkään aikaan ajatellutkaan.



11 asiaa minusta: 



1. Onko sinulla sisaruksia?

Kyllä, minulla on yksi pikkuveli ja yksi pikku sisko.

2. Mikä on kengänkokosi?

öö noh riippuu vähän kengästä, mutta 38 tai 38,5

3. Paras joulumuistosi?

Parhaat joulumuiston liitty aina mummolaan ja lapsuuteenni kainuussa.

4. Tuoksu, jota rakastat?

Rakastan tietysti hajuvesiä, mutta paras tuoksu tulee kuitenkin raikkaasta kodista joka on vasta siivottu.

5. Talvessa parasta?

Olen talventyttö, olenhan syntynyt tammikuussa. Tykkään pakkasista ja lumen narinasta. Valkoinen luonto on  parasta mitä tiedän. Huh, se on niin kaunista.

6. Onko sinulla joku projekti meneillään, käsityö yms jos niin mikä

Kaikenlaista aina meneillään, no olen tikutellut hattuja aikas läjän :)

7. Teetkö itse joululahjat?

Kyllä, koetan tehdä ja värkätä kaikille jotain ja jos ei joudu jouluksi niin sitten saa joulun jälkeen.

8. Maku joka vie kielen mennessään?

Jaahas, olen aika kulinaristi makujen suhteen, mutta mokkapalat on suurta herkkua sekä salmiakki on intohimoni.

9. Omasta mielestäsi parasta sinussa?

Minusta tähän kysymykseen voi parhaiten vastata läheiseni, joten kysäsempä niiltä..... noh, kuulema, että olen minä, Voi kertoa mitä vaan ja saa soittaa asiasta kuin asisasta, luonteeni miellyttää, että tällaista.

10. Noloin juttu, mikä sinulle on sattunut? 

Ei tälläsiin voi vastata.....hehehe

11. Lempilelusi lapsena?

En oikein muista, meillä ei oikein paljon ollut leluja, mutta muistan kun isä osti minulle uudet sukset
voihan tytöt oli että onnellinen. Jo joo tykkäsin paljon kaikenlaisista kasseista, mulla oli aina jokin käslaukku olalla, kun mummolassa kesällä pihalla tepastelin :)

Terkuin -Sarkka-