Kädentaitojen Ihmeet

NEULONTAA, OMPELUKSIA, DUUNAUKSIA JA KIRPPISTELYÄ !!

lauantai 26. huhtikuuta 2014

Neulominen jatkuu sittenkin!!

Ihanaa aurinkoista kevätpäivää <3

Mökiltä palattu kotiin ja kohta lomat ohi!! Voi kun ne menee aina niin nopeesti. Mökillä nyt olisi voinut jatkaa oleilua vaikka kuinka pitkään. Meitä lykästi kyl säitten suhteen. Siis aivan mahtavat ilmat ulkona puuhasteluun!! Meillä olikin mökillä puunkaato urakkaa ja risusavottaa. Siis minä savotoin ja isäntä kaato puut :)

Kotona ulkohommat jatkuu kukkapenkkien uusimisella ja muurahaisia myrkyttämällä, tulevat ruojat sisälle asti, yök ja kääk!! Huomenna jatkuu ulkohommat kivikkomuurin laittamisella ja sit istutetaan siihen kivikkokasvit ym. havut. Laittelen kuvaa sit kun se on valmis!

Neulominen jatkuu sittenkin kuuluu otsikko, noo joo tossa oli hieman hiljaisempi hetki, mutta nyt olen taas urakalla villiintynyt :)
Tekeillä on siis villatakkia pikku likalle, sukkia  ja tuubeja. 
Tänään ostinkin uuden Novita lehden ja siinä oli aivan ihastuttavia lasten tunikoita ja mekkoja, niitä siis seuraavaksi. Kolmiohuivin ohjeitakin oli, joten alan tikuttelemaan sellaisenkin. Lankoja kyllä riittää vaikka muille asti :) Ei todellakaan tarvitse ostaa lisää...... ehkä......

Tässä laitan teille kuvaa hieman keskeneräisestä sukkakutileesta. Nämä valmistuu äidille jämälankakerästä. En tiedä myydäänkö tuota raitalankaa enää edes.

Lankana siis seiskaveikkaa. Tumma ja vaalean violetti on eri lankaa kuin tuo raita. Nämä palmikkosukat menee äidilleni.

Tämä palmikkokuvio on jotenkin ihana ja helppo tehdä. Ohjeen otin Novitan lehdestä ,/joulunumero. Laitan myöhemmin vielä kuvaa siitä, kun ovat valmiit ja voin kuvata ne jalassani, niin toi palmikkokuvio näyttää vielä paremmalta.  

Naatitaan naatitaan, kuten Savolaiset sannoo tästä aivan ihanasta aikais keväästä ja vietetään ensi viikolla mukavaa Vappua!!

Mukavaa alkavaa viikkoa!

Terkuin Sarkka



lauantai 19. huhtikuuta 2014

Helppo tuoli duunaus!

Heipä hei kaikille!

Pääsiäislomaa täällä mökillä vietellään ja iltapäivällä saatiin nauttia auringostakin. Lunta on hieman vielä etupihalla, mutta sulanee siitä pian. Järvi on jäässä, mutta mieheni teki avannon että saadaan pesuvettä ja päästään ihanaan rantasaunaan. 
Olen pariviikkoa pitänyt taukoa neulomisesta (ei vaan kertakaikkiaan huvittanut), mutta nyt innostuin täällä mökillä jotain värkkäämään. Onneksi otin lankoja mukaan, kun arvelin että jospa se neulonta kärpänen iskisi!! Laittelen seuraavaan postaukseen kuvia siitä sitten. 

Kotona olen väsännyt tilkkupeittoa kerrankin itselleni. Siitä tulee niin hempeä, että voin kertoo..... mieheni ei tule nukkumaan sen alla :) Sinne se jäin lattialle somistamaan ompeluhuonetta. Hieman kesken vielä palojen järjestykseen laitto.  
Kesän myyjäisetkin jo mielessä. Olen ajatellut tehdä ainakin tietysti hattuja, mutta myös kännykkä koteloita, pussukoita, ruukun suojia jne. Katotaan mitä kerkeän. 

Mutta tässä helppo tuoli duunaus:

Mieheni teki tähti sabluunan ja minä maalasin sen jo valmiiksi mustaan tuoliin. Ilme muuttui täysin. Tähti on harmaalla maalattu. Tämän sai vanhin tyttäreni omaan kotiinsa, kun kerran halusi.

Tässä kuvaa lähempää. Tuoli oli siis sen verran hyvässä kunnossa, ettei kannattanut alkaa muuten duunaamaan.  

Kannattaa kokeilla, ihan helppo juttu ja ilme muuttuu :) :)

                              Tervetuloa uudet lukijat. 
                    Olette sydämmellisesti tervetulleita. 
                               Viihtykää seurassani!


Kuvan muodossa vielä kerran Oikein hyvää Pääsiäisen jatkoa täältä Onnivaaran Mökiltä!


                                                       -  Sarkka  -

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kirpparilla!

Moikka vaan kaikille!

Puutarha hommia piisaa, kun ison pihan omistaa :) Alkaa lumet olla sulaneet joten silloin alkaa pihasiivoukset ja lehtien rapsutukset. Oikein hyvää hyötyliikuntaa. Aika ankeaa tuolla ulkona kuitenkin vielä on kun ei viherrä, mutta äkkiäkös tuo siitä kauniimmaksi muuttuu.
Neulonta ja ompelu on ollut todella vähällä. Saumuri odottaa ompeliaansa. Meillä on nimittäin ollut vintti siivoukset/ remontit tässä käynnissä, joten olen keskittynyt sitten niihin. Olen halunnut muutenkin pitää taukoo, ei vaan ole oikein huvittanut.

Kirpparilla olen käynyt ahkeraan ja aina sieltä jotain kivaa lähtee mukaan.

Tämä taulu pisti silmään oikeastaan ensin vain noiden kehysten vuoksi ajattelin nimittäin duunata tästä itse jotain, mutta kun lähemmin kotona tarkastelin, niin tämähän olikin koko komeudessaan meille juuri sopiva. Hyvä ostos ja makso 4€.

Tässä meidän pihasta kuvaa isolta kiveltä, joka ottaa vieraat ja tutut vastaan omalle pihallemme. Kuvassa kirpparilta löytöjä, siis todellisia löytöjä. Nimittäin aitoa pellavalankaa ja aitoa lampaanvillalankaa. 

Hintaa näillä oli: 
  • Pellavalankakerät yht. 4,5 €
  • Lampaanvillalanka vyyhti 4€
Ajattelin tehdä vävypojalle tuosta lampaanvilla langasta sukat, hänellä on aina niin kylmät jalat. Pellavalanka on uusituttavuus, joten en todellakaan tiedä mitä siitä voi tehdä ja voiko sitä käyttää tavallisessa ompelukoneessa vai pitääkö vain käyttää käsin ompeluun. 
Kysynkin nyt onko kellään tietoa miten pellavalankaa on käytetty ennen ja nyt?


Kiitos taas ihanista kommenteistanne ja tervetuloa uudet lukijat!

Nähdään taas!   

-Sarkka-