Kädentaitojen Ihmeet

NEULONTAA, OMPELUKSIA, DUUNAUKSIA JA KIRPPISTELYÄ !!

maanantai 28. syyskuuta 2015

Ruusuista sen pitää olla!!

Hei!

Tykkään nykyään ruusu aiheesta. Joku sanokin, että alat vaan mummottua. No joo, ehkä alankin, onhan minulla yksi mammatettavakin, mutta mä oikeesti tykkään ruusuista niin ulkona kuin sisälläkin. Kotiini en ola vielä...huom! vielä laittanut ruusuaiheisia sisustus juttuja, mutta mökille sitä enemmänkin. Kaikki tämä lähti vanhasta ruusupurkista. Kun löysin sen kirpparilta, olin onneni kukkuloilla ja sitten sainkin toisen jne. Kohta piti saada muutakin vaaleanpunaista ja mielellään ruusukuvioista.

Viimeisin mitä tänä kesänä mökille tein on tässä:

Tein kahteen mökkikeittiön ikkunaan tälläiset verhot (pahoittelen kuvan laatua). Kankaan ostin Outokummun kangasliikkeestä. Kangas on niin herkku, joten päätin tehdä siitä myös istuin päälliset kolmeen keittiön tuoliimme mökillä. Niistä tuli duunauksen jälkeen tälläiset:


 Vasaemalla: Vanha tuoli
Oikealla Uusittu tuoli.
Itse tuolit on vuodelta 1962.
Pahoittelen vanhan tuolin päällystää, joka on likainen.

Tälläisen tuolin duunaus on helppo tehdä. Kerran yksi huonekalukauppias sanoi, että täytyy varata tuolin päällystämiseen n. 50 cm kangasta, niin jää kääntövaraa mukavasti. Ja paikkansa se on pitänyt aina, kun olen tuoleja päällystänyt. Laitoin näihin myös uudet pehmusteet, vähän pehmeemmät kuin edelliset. Pehmusteena käytin vanhoja pois käytöstä laitettuja, mutta edellen käyttökelpoisia ulkoistuin tyynyjä. 
 Maali tuoleissa on vielä hyvässä kunnossa, joten en alkanut näitä muuten duunailee. Nämä on muuten olleet silloin vuonna -62 kirkkaan keltaiset :). Ruusutaulukin odottaa jo mökkiseinälle pääsyä. Löysin sen kirpparilta.

Näin tänään, katsotaan mitä seuraavan kerran.

Mukavaa alkavaa viikkoa Blogi ystäväni!!
-Sari-

16 kommenttia:

 1. Nostalgiset tuolit; mummolassa oli samantyyliset ruskeat <3

  VastaaPoista
 2. Samaa mieltä olen, ruusut ovat niin ihanaisia! Kauniit verhot ja tuolinpääliset olet tehnyt! Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Kylläpäs onkin ihanaa ruusukangasta. Tuoleista tuli tosi hienot. Mukavvaa viikkoa sinnekkin ☺

  VastaaPoista
 4. Voi että...hieno. Kesällä piti meidänkin maalata keittiön tuolit ja päällystää...no eipä saanut aikaiseksi. Jos oisin ees ostanut kangaskaupasta sen kauniin kankaan jota katselin :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kangas, ei tarvitse itse tilkkuilla kokoon. Tuoleista tuli hienot - kyllä tuunaaminen kannattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pikku asioilla tuunaten ja wot aivan erinlaiset on :)

   Poista
 6. No niin, sieltä se ruusuilu pikkuhiljaa villiintyy! Mikäpäs siinä, ruusut on ihan kauniita. Kaunis tuo kangas niin verhona kuin tuolissakin.

  VastaaPoista
 7. Ihanan näköistä kangasta olet kyllä ostanut =)

  VastaaPoista