Kädentaitojen Ihmeet

NEULONTAA, OMPELUKSIA, DUUNAUKSIA JA KIRPPISTELYÄ !!

torstai 19. maaliskuuta 2015

Turvalliset lapaset!!

Kevät terveiset täältä vielä lumen keskeltä!!

Kevät tulee ja kaikelaista tekemistä on paljon (ainakin omasta mielesta :) ). Voi kun  sulais tuo metrinkerros lunta vielä pihasta, niin pääsis kevät hommiin. Täällä on ollut valtavan kauniita , aurinkoisia ilmoja, ei siis mitään valittamista. 

Olen viettänyt taas hiljaiseloa bloginsuhteen, mutta olen minä jotain täällä saanut aikaiseksiksikin. Ensinnäkin meillä on meneillään kodinhoitohuone ja wc-remontti. Tiedätte....kaikki on hujan hajan. Meillä vaihettiin kupariputket uusiin muovisiin, joten aikaa ottaa!!!! Pitää vaan kestää taas tätä sotkua. Samalla vaihdetaan uudet kalusteet sekä wc:n että kodinhoitohuoneen. Saatte nähdä sitten ennen ja jälkeen kuvat :)

 Ostin tässä aiemmin jo prismasta heijastin lankaa kokeillakseni sitä. Tein siitä nämä heijastinlanka lapaset:

Aivan upee keksintö noin niinkun turvallisuuden suhteen. Tein nämä turvallisuus pläjäykset  siskonpojalle. Hän halusi näistä eriparit. Tää lanka on kaikenlisäksi pehmeä ja lämmin. Voi hyvinkin tehdä esim. hatun, kaulaliinan , ei kutita.


Näitä oli aika vaikee kuvata, koska heijastus on niin vahva. Kyllä  nyt autoilijat näkevät, kun poika temmeltää ulkosalla. 


Kirpputorilla on taas ahkerasti tullut käytyä, siis viikottain. Siitä on tullut enemmän kyllä jo rakas harrastus, jonka ilolla jaan teidän kanssanne.




Tämä lankarulla teline on ehkä hienoin minkä olen ompeluharrastukseeni liittyen tällä hetkellä löytänyt kirpparilta 1,50€. Väri on aito, enkä aio tätä millään tavalla pilatakkaan duunaamalla. Minusta tämä on kaunis!!



Tämä metallipyörä ei ole tehty ajeltavaksi, mutta hieno on muuten kauniina koristeena. Hinta taisi olla 4€. Tykkään!!











Näillä mennään kohti kevättä, sitä on nimittäin paljon rinnassa jo <3. Jokos olette alkaneet pääsiäistä laittamaan? Itse en ole vielä, mutta taidan viikonloppuna laittaa raeruohot ja hommailla karkit trulleille. Tiedä vaikka päästäisi jo muutaman viikon päästä  mökille. Minulla alkaa nimittäin kahden viikon päästä päästä loma, menen vasta pääsiäisen jälkeen töihín. 

 Kiitos kommenteistanne ja kiva kun jaksatte piipahtaa täällä minuakin moikkaamassa. 

-Sarkka-

16 kommenttia:

  1. Onhan se remontin aika aika työlästä, etten yhtään ihmettele kun ei kerkiä bloggailla :)
    Olet kerennyt tekemään vielä lapasiakin, hyödyllinen tuo heijastinlanka, eipä tarvii erikseen muistella heijastimia.
    Kaupassa kyllä katselen lankoja kaihoten, muta sit tulee järki päähän, etten kuitenkaan kerkiä neulomaan ja onhan niitä lankoja joka paikka täynnä, niin saavat jäädä kauppaan :) Sulatellaan me vaan näitä lumipenkkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olet oikeassa, mullakin lankoja niin paljon, että välillä pitää kävellä lankahyllyjen ohi vaikka kuinka tekisi mieli sinne mennä hypistelemään.

      Poista
  2. Hauskat lapaset :) ja ihania kirpparilöytöjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Väin etsijä löytää ja mähän etsin :) :)

      Poista
  3. Toi metallipyörä on tosi kiva!! Olen nähnyt paljon pipoja heijastinlangasta, nämä on ekat tumput. Sopii hyvin näköjään siihenkin trkoitukseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin se on kaunis ja hauska tuo pyörä nimittäin :)

      Poista
  4. Todella mahtava idea neuloa mukaan heijastin lankaa.. hienot lapaset tuli:)

    VastaaPoista
  5. Ootpas keksinyt hyvän idean kun kudoit heijastinlangasta lapaset, lämpimät ja turvalliset. Ihania kirppislöytöjä, lankarullateline onkin kaunis keltaisena. Kevättä täälläkin odotellaan, mutta ainakin viikonlopuksi lupailivat viileetä ilmaa ja lunta. No, ehkä tämä takatalvi vielä kestetään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nyt on ollut niin ihanat ilmat ja toivotaan saman jatkuvan ensi viikolla sillä loma alkaa!

      Poista
  6. Pitäisi kai päivittää lankatietämystä, en edes tiennyt, että tuollaista heijastinlankaa on olemassa. Ihan lankarullatelinelöytö! Olen nähnyt jossain sukulaisissa tuollaisen, ja siinä oli tuossa "keskikupissa" neulatyyny.

    VastaaPoista
  7. Hienot lapaset. Hyvät kirpputorilöydöt olet tehnyt. Minulla on tuollainen neulatyyny-lankarullateline, olen saanut sen lahjaksi yli 20 vuotta sitten ja käytössä joka päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Minä en ollut koskaan ennen nähnyt tuollaista ja siksi se tumtui niin aarre löydöltä!

      Poista
  8. Ihania kaikki :)
    Sain joululahjaksi tuota heijastinlankaa... Valkoisena. Missälie nyt :D

    Tunnustaudun myös kirppistelijäksi, täältä Rovaniemen kirppiksiltä olen hamstraillut monet langat (ja vaatetta ja...)

    Ihanaa kevättä ja onnistunutta remonttia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Pitkästä aikaa sinustakin jotain kuulee. Kiva kun kävit moikkaamassa! Oikein ihanaa kevättä sinulle!

      Poista