Kädentaitojen Ihmeet

NEULONTAA, OMPELUKSIA, DUUNAUKSIA JA KIRPPISTELYÄ !!

sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

KALASAALIS :)

Nyt tulee minulta kyllä erinlainen postaus ikinä. Ja sellainen mistä, ette vielä tiedäkkään. Joten julkaisen sen nyt.  Tykkään kalastella mato-ongella ja virvelillä ahvenia!!  Voisin istua järvellä vaikka kuinka pitkään näin kesäaikaan ja etenkin illalla, kun mistään ei kuulu mitään. Se on vaan niin rentouttavaa. Mahtava on myös tunne, kun kala nykäsee, ei sitä jokakerta tapahdu, mutta joskus kuitenkin. 

Noh, jokatapauksessa, meillä katkesi tänäkesänä airo ja mela. Eihän sitä mihinkään veneellä pääse, jos noi tykötarpeet puuttuu. Ei kun airojen ostoon, noh mihis mela jäi ?. Senpä  mieheni teki itse. 

Tässä näin:
 Mieheni on myöskädentaitoinen immeinen ja mahdottoman hyvä piirtäjä ja taulujen maalaaja. Maalaaminen ja muu puuhastelu on vaan jäänyt taka-alalle kaiken kiireen keskellä. Vaativa työ vie niin paljon aikaa, ettei inspiraatiota ole syttynyt. Toivotaan, että se vielä joskus syttyy ja palaa!! 
Tämä on minusta hieno ja yksilöllinen.Hän on sen omin käsin tehnyt ja hionut sekä lakannut. Ja kun me ollaan tyttären pojalle Mamma ja Pappa, mikäs sen sopivanpaa kuin muumipappa. Mutta ihmettelin, että missäs mamma heheh.

Ja sitten kala saalista. Meillä oli käymässä täällä mökillä ystävä pariskunta yökylässä. Ystäväni mies on kova verkkokalastaja ja muutenkin kalastaa tosi paljon. Itse emme ole verkkoja milloinkaan laskeneet järveen. Mutta meidän vajassa sellaisia kyllä oli entisten omistajien jäliltä. Illalla veivät verkot järveen ja aamulla aikaseen hakivat poijes. Ja saalis oli valtava.
Tämä yksi ahve painoi 600g  ja näitäkin isoja möhkäleitä oli jonkun verran. Nämä isommat menee fileeksi ja teen sit kalakeittoa myöhemmin. Sain nimittäin hyvän ohjeen kalakeiton tekoon itse pääkokilta(ystäväni mies). Miten saadaan parhaat maut esille ahvenesta ja ylipäätään kalasta.

Pienemmät sitten savustetaan. Meillä on täällä vain jääkaapin pakastin lokero, joten ei ihan joka päivä kannata verkkoja laskee. Ja voitte kuvitella mikä työ on perkkauksessa. Onneksi sen tekee mieheni.

Laitettin vielä riviin, jotta jotain kesämuistoja ja ehkä kehumisenkin aiheita  :)  Onko joukossamme kalanaisia muitakin??

Maalaus remppa mökillä lähenee loppuaan, joten saatan ensi kerralla laittaa sitten jo mökki remppakuvia!! Kyllä täällä alkaa näyttää tosi tosi valosalta!!

Rentouttavaa alkavaa viikkoa kaikille ihanille lukijoille ja kiitos ihanista kommenteista. Ja lämpimästi tervetuloa uudet lukijat, kiitos luotamuksesta 
blogiani kohtaan. Olette ihania  

-Sarkkanne-

16 kommenttia:

 1. Oho, onpa melkoinen kalansaalis! Noista ahvenista keittelee jo hyvänkokisen sopan! Minäkin olen intohimoinen kalastaja sekä mato-ongella että virvelillä. Hermo lepää järvellä... :-)

  VastaaPoista
 2. Hienoa Sari, kalastus on hyvä rentoutumiskeino

  Komea kalasaalis, melkein kun Pietarilla :)

  Voi kun minä odottelen niitä remppakuvia :)
  Jatka nauttimista.

  VastaaPoista
 3. Onpas hieno saalis tosiaan. Upee on myös tuo mela.

  VastaaPoista
 4. Iso kalasaalis, perkaus ei ole minun heiniä ollut koskaan, kyllä tykkäisin kalastella... nuorempana kalastelin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, en minäkään perkauksesta tykkää, isäntä hoitaa sen homman!!

   Poista
 5. Mahtava kalansaalis.. ja miehesi on taituroinut upean melan, muumipappa kuvalla. Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Isäntä on taitava käsistään kunhan vaan kerkeis kaikkea tekemään!

   Poista
 6. Onpa hieno mela, täydentää hyvin kalastusnautintoa.Komeita ahvenia, se on minun lempikalani, maukas ja monikäyttöinen. Hyvää loman jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ahven on myös m,inun lempikalani!! Tein kalakeittoa siitä ja tuli todella hyvää!!

   Poista
 7. NO jopa on mahtava kalansaalis, ai että ahvenista tehty kalakeitto on sitten hyvää.
  Mutta toi mela, se vasta upea onkin.
  Mukavaa lomaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalakeitto ahvenista oli kyllä hyvää!! Ja Kiitos, minunkin mielestäni mela on upea!!

   Poista
 8. Ahvenia niistä saa makoisan kalakeiton!

  VastaaPoista